wartosc kaloryczna poszczegolnych posilkow

akcesoria meblowe, oświetlenie meblowe, prowadnice, szafy, s

Temat: Przetrwac zime, schudnac do wiosny, fitness w domu. Artykuly, ciekawostki, wasze rady
...składać z zupy pod warunkiem, że jest to czysty wywar z warzywami bez tłuszczu, śmietany i mąki. Drugie danie potrawy z chudego mięsa, drobiu lub ryb, z dużą ilością warzyw, najlepiej surówek.Na podwieczoreknajlepiej surówka z warzyw lub owoce, galaretka lub mus jabłkowy.Na kolacjęmoże być potrawa gorąca, np. ryba z sałatką z warzyw lub omlet ze szpinakiem lub też mała ilość chleba (1 kromka) z chudym twarogiem lub wędliną. Przybliżona wartość kaloryczna poszczególnych posiłków: Śniadanie I 200 kcal* Śniadanie II 150 kcal Obiad 350 kcal Podwieczorek 100 kcal Kolacja 200 kcal *kcal = kalorie prof. dr hab. n. med. Barbara Zahorska-Markiewicz http://www.odchudzanie.org.pl/artykuly/104-dieta.html
Źródło: wizaz.pl/forum/showthread.php?t=291197



Temat: Misiek Pisze O Sobie
...WIEPRZOWE MIĘSO - WYKLUCZONE !!! KIEŁBASA - pa, pa... 2. Co wolno w zamian: W DUŻYCH ILOŚCIACH MOŻNA ! mandarynka - ok. 25 kcal. pomarańcza - ok. 30 kcal. kalafior 10 dag. - ok. 20 kcal. grapefruit - ok. 70 kcal. brokuły brukselka kapusta biała kapusta kiszona ogórki kiszone czereśnie - zaspokoją głód cukru porzeczki maliny jagody brzoskwinie morele + STRĄCZKOWE ZE WZGLĘDU NA BŁONNIK fasola groch niełuskany Zalecana wartość kaloryczna poszczególnych posiłków: ¡I śniadanie 250 kcal ¡II śniadanie 100 kcal ¡Obiad 350 kcal ¡Podwieczorek 100 kcal ¡Kolacja 200 kcal Wytyczne do jadłospisu dziennego (ilości produktów podane są w racji pokarmowej): ¡I śniadanie: omleko lub napój mleczny lub zupa mleczna opieczywo mieszane omasło roślinne lub majonez na białku jaja 1 ojajko gotowane na miękko lub w koszulce lub chuda...
Źródło: dieta.pl/grupy_wsparcia/showthread.php?t=302


  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • mateurik.opx.pl